Login formulier
Danslog 2010 PDF  | Print |  E-mail
  

MONS (B) 16 Oktober 2010

Op Zaterdag 16 oktober werd in Mons (B) een internationale wedstrijd georganiseerd. Vanwege ziekte konden we de week ervoor niet deelnemen aan de Holland Masters in sportcentrum Papendal dus besloten we dit als goedmakertje te zien.

Mons(B)

Met 48 deelnemers in onze klasse was het een redelijk bezette wedstrijd met veel paren uit Duitsland en Italie. De dansvloer was niet al te groot en met 12 a 13 paren op de vloer betekende dat helaas dat er weinig ruimte was zo nu en dan. Toch hebben we voor ons gevoel deze wedstrijd redelijk gedanst en konden een aantal dingen uit onze training meenemen. Vanuit de 1e ronde werden we gelijk doorgeplaatst naar de 2e ronde en kwamen uiteindelijk 2 plaatsen te kort om in de 3e ronde te belanden.

  

 ANTWERPEN - 2 Oktober 2010

Op 2 oktober werd in Mersem (Antwerpen) het BENELUX kampioenschap georganiseerd dus gelukkig weer eens een wedstrijd "in de buurt". De wedstrijd werd georganiseerd door het MDC (Metropolis Dancesport Club). We trainen regelmatig in hun trainings lokatie in Merksem.  Onze wedstrijd stond pas aan het eind van de middag gepland dus we hoefden gelukkig niet voor dag en dauw op te staan en konden lekker rustig aan doen.

BENELUX Kampioenschap
 De eerste ronde liep wel goed, er stonden niet al te veel paren op de vloer dus hadden we lekker de ruimte om ons programma te dansen. De Jury vond het blijkbaar ook voldoende want we werden samen met nog 3 andere dansparen doorgeplaatst naar de finale. Er was geen halve finale alleen een herkansing voor de paren die niet rechtsreeks werden doorgeplaatst.  Het feit dat we direct waren doorgeplaatst gaf uiteraard een lekker gevoel, het nadeel echter was dat we 4 uur moesten wachten voordat de finale zou worden gedanst. ...En dat is e-e-e-e-e-echt heeeeeeel lang.

Vlak voor de finale hoorden we dat ieder koppel een presentatiedans moest dansen, de engelse wals in dit geval. Dit betekent dat je alleen (samen met je partner) op de vloer staat en een gedeelte van een dans moet dansen. In dit geval was het de Engelse wals. Ik moet zeggen dat was wel ff spannend maar het ging gelukkig redelijk goed.

De finale verliep ook wel goed naar ons gevoel ,al was de Weense Wals wel heel erg lang, echt een aanslag op je uithoudingsvermogen. We wisten beslag te leggen op een mooie 3e plaats, vlak achter de Begische en vice-Belgisch kampioenen.

 

 Stuttgart - German Open Championships 22-September 2010

verslag volgt

German Open Championships 2010

Zevenbergen - The Seventh Mount - 24 Juli  2010

Dit keer lekker dicht bij huis (slechts een uurtje rijden) een Internationale wedstrijd in Zevenbergen. Onze klasse was met 34 paren uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italie redelijk bezet.

Zevenbergen - The Seventh Mount

Gelukkig werden we vanuit de eerste ronde gelijk doorgeplaatst naar de 2e ronde dus hadden we even tijd om te herstellen want er zat niet al te veel tijd tussen de rondes, De 2e ronde verliep naar ons gevoel (je weet nooit hoe de Jury er over denkt) best goed, later zagen we dat we bij een aantal dansen van alle Juryleden een goede beoordeling hadden gekregen. Dit betekende dat we werden doorgeplaatst naar de 3e ronde waar we echt super blij mee waren.  De derde ronde was iets minder dan de ronde daarvoor, wellicht dat vermoeidheid een rol begon te spelen maar we kunnen toch terug kijken op een goede wedstrijd met uiteindelijk een mooie 10e plaats


Wuppertal - 4 Juli  2010

De internationale wedstrijd in Wuppertal (D) beloofde net als vorig jaar een groots evenement te worden.

Op de website van de organisatie stond te lezen dat een record aantal van 2300 dansparen zicht hadden ingeschreven voor dit fantastische dansweekend. Onze wedstrijd stond gepland voor de zaterdag dus zijn we op vrijdag al naar ons apartement op een paar honderd meter afstand van de Stadthalle vertrokken. Op vrijdag avond konden we ons al inschrijven en het rugnummer ophalen en hebben ook we gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om de wedstrijden te bekijken die op dat moment al in volle gang waren.

Het is, en blijft een werkelijk prachtige locatie die door zijn uitstraling een extra dimensie geeft aan het hele gebeuren.  Het was dit weekend behoorlijk warm maar gelukkig was er binnen in de zaal airconditioning waardoor het binnen MAAR 26 graden was. Buiten was het maar liefst 37 graden. Veel drinken was dan ook belangrijk.

Op zaterdag was het dan zover, de Senioren II wedstrijd waar 146 dansparen zich voor hadden ingeschreven en deze waren verdeeld over 11 heats. Dus dat betekende 1 dans dansen en dan weer wachten tot alle heats voorbij waren voordat je aan de volgende dans kon beginnen. De eerste ronde verliep vrij redelijk en we werden gelijk doorgeplaatst naar de 2e ronde en hoefden gelukkig geen herkansing te dansen. Als je bedenkt dat er de eerste ronde al enkele tientallen paren afvallen is dat  best  oke.

Stadthalle - Wuppertal

Het dansen in de 2e ronde ging voor ons gevoel vrij goed maar helaas niet genoeg om de 3e ronde te bereiken, maar daar hadden we eerlijk gezegd eigenlijk ook niet op gerekend in dit sterke internationale veld met alle topparen aanwezig. We wisten beslag te leggen op de 59e plaats en dat is toch weer een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

 Het was in ieder geval een zeer geslaagd weekend en we hebben zondag ook nog genoten van de prestaties die daar werden neergezet.  We zijn zeker van plan om volgend jaar weer naar Wuppertal af te reizen.  

 

 


Hasselt - 5 Juni  2010

Het is even stil geweest met wedstrijd verslagen maar stil gezeten hebben we niet in de tussentijd. Op 5 Juni hebben we in Hasselt (B) meegedaan aan een IDSF wedstrijd. Het was voor ons de eerste keer dat we aan een wedstrijd in Hasselt meededen en zo werden we verrast door de relatief kleine dansvloer, zeker wat lengte betreft. Dit betekende dat we ons programma niet volledig zouden kunnen dansen en dus wat aanpassingen zouden moeten doen.

In de eerste ronde ging het voor ons gevoel wel redelijk goed, op een aantal plaatsen moesten we wel een beroep doen op ons improvisatie vermogen. De jury was blijkbaar tevreden over hetgeen we in de eerste ronde lieten zien want we werden gelijk doorgeplaatst naar de 2e ronde en hoefden geen herkansing te  dansen.  Aangezien het een heel sterk veld was in Hasselt, naast de Nederlands en Belgisch kampioen was ook de wereldkampioen aanwezig, wisten we dat het heel moeilijk zou worden om nog een ronde verder te komen. En dat lukte helaas ook niet, de beste 14 werden doorgeplaatst naar de halve finale. Wij wisten beslag te leggen op de 16e/17e plaats waar we heel tevreden mee waren in dit sterke veld. 

 


Steenwijk - 13 Maart  2010

Op 13 Maart hebben we meegedaan aan de Swinging World Thropy in Steenwijk. Wel een behoolijke trip van zo'n kleine 3 uur vanuit het zeeuwse dus hebben we ook maar gelijk een B&B in de nabije omgeving gereserveerd zodat we in ieder geval na de wedstrijd niet hoefden terug te rijden. De wedstrijd was met 12 paren in onze klasse redelijk bezet. De wedstrijden in Steenwijk zijn altijd goed georganiseerd en gezellig. Misschien is dat ook de reden dat we er altijd goed presteren.  De eerste ronde ging voor ons gevoel nogal stroef maar we werden toch gelijk doorgeplaatst naar de 2e ronde en hoefden zodoende geen herkansing te dansen

Steenwijk - Tango - Promenade

De halve finale liep voor ons gevoel erg goed, alleen de quickstep, waarin we enkele aanpassingen gedaan hebben, was nog wat onwennig maar we waren na afloop van de ronde best tevreden. De Jury dacht er ook zo over want ons nummer werd omgeroepen bij de finale.

Steenwijk

Helaas kwamen we aan het eind van de eerste kant in botsing met een ander danspaar en konden we voor ons gevoel niet alleslaten zien in de Engelse Wals en dat terwijl de eerste kant heel goed liep. Ook de andere dansen liepen voor ons gevoel best goed en we waren dan ook best tevreden over het verloop van de finale. Uiteraard kan het altijd beter.

Steenwijk - Engelse Wals

Onze trainers (Tione en Willy Daas) waren ook op de wedstrijd aanwezig en vonden ook dat we heel goed hadden gedanst dus dat geeft dat ook wel weer een extra voldaan gevoel.De jury beloonde ons met een 4e plaats.


Tilburg - 20 Februari 2010

Dit jaar werd de 2e editie van Tilburg Moves georganiseerd, voor ons weer een kans om aan een IDSF wedstrijd mee te doen. Een internationaal veld van dansers was op deze wedstrijd weer present. Bij de adults was het beste amateurpaar ter wereld present, Benedetto Ferruggia & Claudia Koehler.  Het was werkelijk fenomenaal wat dit paar op de dansvloer liet zien, wat een snelheid en beheersing, echt ongeloofelijk goed.

Tango Promenade

Ook deze keer wisten we weer de 2e ronde te bereiken en we behaalden de beste notering in een IDSF wedstrijd tot nu toe, een 31e plaats van 82 paren. Daar mogen we op dit moment best tevreden mee zijn. 


Zevenbergen 9 januari 2010

De weersvoorspellingen waren niet best, voorspellingen met sneeuw en men gaf het advies thuis te blijven als men niet echt weg hoefde. Dat was dus tegen dovemans oren gezegd want een echte danser laat zich niet zo snel ondersneeuwen (hahaha) dus zijn we afgereisd naar Zevenbergen voor de 2e editie van de Happy New Year Thropy. De wedstrijd werd niet in de grote sportzaal gehouden maar in een kleinere zaal in "de Borgh". Dit betekende wel dat de vloer wat kleiner was dan we (in Nederland) gewend zijn maar dat zagen we meer als een uitdaging dan als een belemmering. De vloer voelde tijdens het indansen nog enigzins glad aan maar dit verbeterde tijdens de wedstrijd en voelde verder goed aan.

New Year Thropy 2010

 

Vanwege het feit dat veel dansers hadden afgezegd vanwege de weerstomstandigheden had men besloten dat we in plaats van de gebruikelijke voorrondes 2 x een finale zouden dansen. Dus allebei de rondes zouden meetellen voor de einduitslag.

New Year Throphy 2010

 De eersteronde liep voor ons gevoel heel erg goed, en we gingen dan ook met een goed gevoel de vloer af. Helaas had Miep veel last van de onsteking in haar voet (dit speelde al op in de quickstep) en het was twijfelachtig of we de 2e ronde zouden kunnen dansen.

New Year Throphy

We besloten het maar even aan te kijken en in tussentijd flink te koelen met ijs. Het winterse weer kwam toen goed van pas dus Johan is naar buiten gelopen en heeft een plastic zak gevuld met sneeuw/ijs en dit hebben we gebruikt om de voet te koelen. Dit, samen met een pijnstiller leverde gelukkig enige verluchting op zodat we vol goede moed aan de 2e ronde konden beginnen.

Ook de 2e ronde liep goed maar voor ons gevoel toch iets minder als de eerste ronde, wellicht dat toch de blessure nog een rol speelde. Maar alles bij elkaar bleek het goed voor een 2e plaats. En daar zijn we suuuuuuuuuppppppeeeeeerrrr blij mee. Bij het terugzien van de uitslagen zagen we dat eerste waren geworden in de Engelse wals en in de overige dansen een 2e plaats.

New Year Thropy 2010


 

Copyright © 2018 www.johanenmiep.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.