PDF Print E-mail

Onze Geschiedenis

Het zal ongeveer in 2002 geweest zijn dat we met dansen zijn begonnen. Het feit dat, als je niet kunt dansen, je bij een feestje meestal aan de kant zit was voor ons (Johan eigenlijk) de drijfveer om danslessen te nemen.

Dansers doen het .... samen.

Via de dansschool werden er regelmatig teammatches georganiseerd met andere dansscholen en we besloten daar ook een keer aan mee te doen, dit was eigenlijk de allereerste keer dat we in aanraking kwamen met dansen in wedstrijd verband. En eerlijk gezegd beviel ons dat wel dus besloten we vaker aan wedstrijden mee te doen. Alles over deze wedstrijden en het verloop hiervan kun je vinden in onze danslog die we na elke wedstrijd aanvullen.

In het seizoen 2004-2005 zijn we bij de NVAD in de debutanten 3 klasse en de Latin VI klasse Bondskampioen geworden. Hierdoor zijn we gepromoveerd naar de Open klasse bij Latin (Latin III) en de Debutanten 2 klasse bij de standaard dansen.

Vanaf half Juni 2005 volgen we lessen bij Toine en Willy Daas , zij hebben zelf jarenlang Nationale- en Internationale wedstrijden gedanst op top niveau en geven nu les aan wedstrijdparen.

Al gauw ondervonden we dat als je de standaard en Latin dansen samen wilt blijven doen op wedstrijd niveau dit ontzettend veel tijd en energie gaat kosten. We hebben dan ook al vrij snel besloten om met Standaard dansen verder te gaan en niet meer aan Latin wedstrijden deel te nemen. Ons voornemen en beslissing om bij Dansstudio Daas te gaan lessen bleek al gauw een juiste te zijn want ook in de Debutanten 2 klasse konden we in het Seizoen 2005-2006 in de top meedraaien. Het Nederlands kampioenschap in Juni 2006 van deze bond was dan ook heel spannend want er waren in principe een stuk of 4 concurrenten voor de eerste plaats. Zoals je in onze danslog kunt lezen wisten we evenals in 2005 een eerste plaats en daarmee het bondskampioenschap en het klassekampioenschap te behalen. Ook zijn we gepromoveerd naar de open klasse en mogen dus in Ballroomkleding dansen.

Vanaf 2006 dansen we wedstrijden bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB) en zijn gestart in de S1B klasse, daar hebben we goede resultaten in bereikt waaronder een aantal 1e plaatsen.

In het seizoen 2008-2009 zijn we overgegaan naar een andere klasse, de SIIA klasse, de op één na hoogste klasse in deze leeftijd categorie. Ook hebben we in dit seizoen deelgenomen aan onze eerste internationale wedstrijd voor de International Dans Sport Federation (IDSF) in papendal. Dit was een leuke belevenis en dat smaakt naar meer dus zullen we ook een aantal IDSF wedstrijden gaan dansen.

In hetzelfde seizoen (2008-2009) zijn we gepromoveerd naar de hoofdklasse, de hoogste klasse bij de NADB. Willen we kunnen meedraaien in deze klasse zullen we nog veel moeten (af)leren maar het is voor ons wel een beloning voor de vele uren van les en training.

 

Copyright © 2018 www.johanenmiep.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is gratis open source software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.